Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Fráze, fráze, fráze...

0 0
možnosti
VV

Jen bych se vas pani Lunakova zeptal: Vite jaky byl puvodni smysl Evropske Unie?

0 0
možnosti
Foto

Pro voliče by mělo být rozhodující zjištění, jak jednotliví europoslanci hlasují!

1 0
možnosti
Foto

To by, mimo Payna, museli všichni letět jako špinavé prádlo.

0 0
možnosti
Foto

Představa, že Německo, Francie a Itálie atd. začne svůj vývoj náhle brzdit jen proto, aby se do ekonomického popředí mohlo náhle dostat Česko, Maďarsko a bývalé země socialistického tábora další, je hodně nereálná a naivní. Evropské unii naopak velmi vyhovuje, že je Česká republika a spol. pozadu - a navždy tam také zůstane. !!

0 3
možnosti
Foto

Každý zde musí chápat, že EU bude hned od zítřka skákat přesně podle toho, jak tady budou tři minusující pánové pískat..8-o.

0 0
možnosti
Foto

ODS nám slíbila referendum o přijetí Lisabonské smlouvy. Slib platí nebo neplatí nebo ODS bude dělat mrtvého brouka?

???

1 1
možnosti
AR

Kdo byl tehdy šéfem ODS8-o??

1 0
možnosti
Foto

Kdybych si nepřečetl záhlaví vašeho blogu, tak se ani nedozvím, za koho (asi) kandidujete. Myšlenka reformy Unie je naivňoučká, v Unii nikdo nic reformovat nechce, naopak, momentální zasmrádlý stav personálu Unie náramně vyhovuje. Mimochodem, za vaše družstvo kandiduje také jistý Zahradil, který tam sedí už patnáct let, za celou tu dobu, pokud se udála změna, tak jednoznačně k horšímu, takže, se mnou nepočítejte.

5 1
možnosti
Foto

Přes 120 politiků z různých zemí vydalo manifest o změně EU . Předsedkyně německé Křesťanskodemokratické unie (CDU) Annegret Krampová-Karrenbauerová odmítla budování evropského superstátu, jak bylo původně uvažováno a naopak uvítala snahy reformovat schengenský systém Evropy bez vnitřních hranic či azylovou a imigrační politiku Evropské unie.Rakouský kancléř Sebastian Kurz prohlásil, že je nutné posílit ochranu vnějších hranic EU, těsnější partnerství s Afrikou a zdanění internetových koncernů. Těch návrhů na změnu EU je mnoho.

0 0
možnosti
Foto

Lidé, kteří se do EU narodili?? Nevstupovali jsme do EU v roce 2004? Lidé, kteří se do EU narodili, ještě nemají volební hlas. Tak jistě to EU může změnit, až jí poteče do bot ještě víc než teď, ale svoboda a prosperita jsou pro ni sprostá slova už teď. Jinak je hrozně funny, jak se každý teď před volbami snaží nás všechny přesvědčit, že až bude zvolen, tak mu EU i EK bude prakticky zobat z ruky a pak nastane ten pravý ráj na zemi, protože Německo, Francie, Itálie a další se potácí v obrovských problémech nejspíš jen z toho důvodu, že si nevšimli, že tu máme ČR, která to šmahem všechno vyřeší. Tak se vraťme na zem, EU pojede dál svůj závod na mrtvém koni, daňové poplatníky to bude stát spoustu peněz a pak se to snad jednoho krásného dne zhroutí stejně jako východní blok, protože tomu dojdou prachy a perpetuum mobile ještě nikdo nevymyslel. Jen doufejme, že nás to neuvrhne do nějaké obrovské bídy nebo hůř do války.

4 1
možnosti
VM

Chci Svazu Sovětských Socialistický Republik vrátit jeho původní smysl!

3 1
možnosti
SB

Jeden příspěvek jsem už do této diskuse umístil, ale ještě dodám:

Napsala jste poměrně dlouhý text o tom, co by EU měla dělat, jaká by měla být atd., avšak ani slovem jste se nezmínila o zdaleka největší problému současné EU, tedy o problému masové migrace z civilizačně totálně odlišných částí planety.

A to už hovoří samo o sobě. Mluvit o reformách EU a nezmínit se o migraci, to prostě ztrácí veškerý smysl.

4 0
možnosti
OK

O15t16a 82K80i76n14c

1. 5. 2019 22:51

Dosud nejsem přesvědčen, koho budu volit v euro volbách, ale po přečtení příspěvků podobných vašim, vážně uvažuji, že svůj hlas dám ODS.

1 2
možnosti
SB

Už vidím, jak ti, kteří mají z eurounijní byrokracie prvotřídní živobytí, se nechají reformovat nějakou sicem překrásnou (podle fotky), ale mladou a nezkušenou dívkou z nějaké země, na kterou se stále dívají skrz prsty, neboť předsudky proti slovanským národům v těch lidech prostě jsou.

V roce 1968, to jste ještě nebyla na světě, značná část národa (vlastně národů, protože to jsme ještě byli Československo) velice naivně věřila nějakým slovům o reformách, která pronášeli ti, kteří předtím dvacet let jeli v tom režiimu, který měl podle jejich výroků být reformovatelný. Velké procento národa naivně věřilo jejich upřímnosti a ještě naivněji věřilo, že Sovětský svaz nám dovolí jít vlastní cestou.

Myslet si, že současní eurounijní jestřábi dovolí nějakou reformu, je stejně naivní, jako byla domněnka, že o reformu usilují ti, kteří to do toho stavu přeivedli, a že nadřízená velmoc to nechá jen tak.

Žádná vládnoucí garnitura (a bruselští jestřábi nic jiného než vládnoucí garnitura nejsou) nepřipustí nějaké reformy, dokud se to nebude hroutit totálně. Připuštění reforem? To by museli jít od svých koryt dobrovolně, což za šest tisíc let, co existují státy dnešního typu, tedy od dob starověkých civilizací v Egyptě a Mezopotámii, ještě nikdy žádná vládnoucí garnitura neudělala. Některé garnitury to držely tak dlouho, až byly smeteny, jiné to vzdaly za minutu dvanáct, ale i v takovém případě to udělaly jen proto, že viděly neudržitelnost.

Evropské unii nevrátíte vůbec nic. Nikoho tam nebudete zajímat.

3 3
možnosti
OK

O85t77a 22K96i19n61c

1. 5. 2019 22:41

Pane Beneši, nedělejte ze sebe proroka ani vševědoucího, takových už tu bylo před rokem 1989 celá řada a doufám, že už ta doba se už nikdy nevrátí. A pokud jste takový euroskeptik, o EU toho znáte dost málo, proto pro vaši lepší informovanost vám doporučím si prostudovat například tento odkaz :

https://europa.eu/european-union/law_cs

3 2
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 403x
Veronika Luňáková z Neratovic, kandidátka do Evropského parlamentu za Občanskou demokratickou stranu v roce 2019.

Seznam rubrik