Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J74a22n 27R26á35ž

15. 5. 2019 19:07

Nezaměstnanost mladých lidí, zejména absolventů, není problém Evropy, ale soukromý problém těchto mladých lidí. Sehnat práci pro absolventa s nulovou kvalifikací pro uplatnění na pracovním trhu, což je naprostá většina absolventů fakult humanitních studií, zase tak velký problém není. Česká pošta shání doručovatele, na každém hypermarketu jsou nabídky práce prodavače/čky, zdravotnická zařízení v celé republice mají potíž sehnat někoho na pomocné práce (mytí nádobí v kuchyni a úklid pokojů) a našlo by se hodně volných pracovních pozic pro tento typ t.zv. těžko zaměstnatelných absolventů. Jen to chce mít chuť pracovat a být nějak prospěšný.

Lék na nezaměstnanost mladých absolventů by byl celkem jednoduchý: Sociální dávka max. ve výši existenčního minima přinutí k práci většinu z nich.

PS. Vážně mne uklidnilo, že kandidát s takovými názory je až na 23.místě kandidátky ODS, takže vaše zvolení má nulovou pravděpodobnost.

1 0
možnosti
Foto

R30o58m42a34n 15K46o18z98e56l

15. 5. 2019 23:19

Možná se budete divit, ale drtivá většina absolventů nedostane vůbec nic, ani žádné existenční minimum. Na podporu v nezaměstnanosti nemají obvykle nárok, to jen pokud při studiu pracovali a odváděli sociální pojištění a jiné dávky (hmotná nouze) také nedostanou, protože obvykle s někým bydlí (rodiče, prarodiče, partner) a ten, pokud má příjem, tak je má živit. A k těm vámi uvedeným pracovním místům - obvykle jsou VŠ vzdělaní hned vyřazení, protože jsou příliš kvalifikovaní, daná práce by je nebavila a raději vezmou někoho, pro koho je to místo adekvátní.

0 1
možnosti

Fráze, fráze, fráze...

1 0
možnosti
VH

Můžete popsat, jak vypadá učebně-pracovní týden (mesíc) duálního studia?

0 0
možnosti
PK

Lze to tady "vyguglit". Zažil jsem to v Sasku. Firma zaměstnávala několik školáků část měsíce. Třeba jako skladové zaměstnance. Problém byl - měla jich 5 a zaměstnala po škole jednoho. Toho, který se jí zdál nejlepší.

0 0
možnosti
VH

Jen poznámku: Nelze vše automaticky pronásobit. Pokud je pravdivé číslo nezaměstnanosti (15 - 29 let) i odhad počtu osob v daném rozmezí (cca 110 mil.), nemusí být ještě nezaměstnaných 14 mil.

Nejméně polovina osob z dané věkové skupiny navštěvuje školy a v údajích o nezaměstnanosti se vůbec neobjeví.

Obdobně pečlivě je nutno pracovat se všemi statistickými čísly. Statistika obecně vyžaduje velki kvalifikované nakládání s jejími údaji.

0 0
možnosti
Foto

Autorka, členka středolevé strany ODS, nabízí jako řešení sociální inženýrství. Normální pravicová vláda by navrhovala odbourání socializmu, odbourání regulací, odbourání dotací, snížení daní. Je to osvědčený a funkční recept. Prokázal to například R. Reagan, kdy za jeho vlády se v USA řešil problém nedostatku pracovních sil. Levice však potřebuje chudé a závislé občany, proto si je programové vytváří.;-O Přijďte k volbám!

1 0
možnosti
JK

Mladé, technicky vzdělané Portugalce u nás jistě rádi zaměstná mnoho firem. Tak co jim brání přijet do středu Evropy...

0 0
možnosti
Foto

A kde chcete najít firmy, které zaměstnají tu spoustu absolventů úplně nesmyslných oborů? Nějaké ty humanitní plevy, které studují úplné absurdity, zaměstná už za studií kdo? Evropská agentura pro začleňování nesmyslu? Když dostudují nenajdou práci, při studiu ji najdou? Není opravdu větší problém v nesmyslných oborech než v tom, že firmy dost nespolupracují? Nebylo by lepší uvolnit podmínky pro vzdělávání a zaměstnávání a dál to nechat osudu?

4 0
možnosti
Foto

V tomto státě je oficiálně 250 tisíc nevzdělaných osob a nikdo si s nimi hlavu neláme, prostě jim dá dávky a hotovo. Proč se stejně tak "k osobám nezaměstnatelným s různými k životu nepotřebnými vystudovanými profesemi" nezachová Portugalsko podobně a nedá jim zkrátka jen o něco vyšší dávky a bude od nich pokoj.;-)

0 0
možnosti
JS

Oni ti "mladi" lide nejsou nezamestnani. Oni jsou nezamestnatelni a v tom je ten rozdil.

5 0
možnosti
KT

To jste mi sebral z klávesnice, zrovna jsem to chtěla napsat.

2 0
možnosti
Foto

Oni ti mladí na jihu Evropy vystudují vysoké školy nejlépe humanitního zaměření (ty jsou snazší než technické obory nebo medicína) a pak si stěžují, že nemohou sehnat práci. Jednou jsem četl rozhovor s třicetiletou vysokoškolsky vzdělanou Řekyní, které se doposud nepodařilo najít odpovídající zaměstnání, a proto dosud nikdy nepracovala (ve věku 30 let!). Ona chudinka přitom studovala dějiny Řecka se zaměřením na starověk. A třeba ve Španělsku sklízejí pomeranče nebo zeleninu ve sklenících černoši nebo lidé z východní Evropy - a mladí vysokoškolsky vzdělaní Španělé berou podporu v nezaměstnanosti.

1 0
možnosti
Foto

R42o15m87a63n 96K74o72z70e19l

13. 5. 2019 23:47

Fakt mladí Španělé berou podporu, když ještě nepracovali? U nás to zrušila v roce 2005 vláda ČSSD. A že mladí vzdělání Španělé nesklízí ovoce, tak často je to proto, že je na tu práci nechtějí, protože se bojí, že jsou příliš kvalifikovaní a brzy by utekli.

0 0
možnosti
Foto

Teď jsem si přečetl, co jste zač. Vy jste přesně ten typ, o kterém píšu.

7 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 403x
Veronika Luňáková z Neratovic, kandidátka do Evropského parlamentu za Občanskou demokratickou stranu v roce 2019.

Seznam rubrik